søndag 10. november 2019

Livingston's Honor BrightNavn 
Livingston's Honor Bright (AKA Lutescent)


Type
SlicerOpprinnelse/Historikk
Introdusert av Alexander Livingston i 1897. Her er katalogbeskrivelsen fra 1897:

“En ny knallrød variant. Først oppdaget i form av en enkelt plante i et felt av vår Livingstons Stone tomato i 1894. De særegne trekkene ved  Honor Bright Tomato er dens soliditet og langvarige egenskaper etter å ha blitt plukket, og de bemerkelsesverdige fargeforandringene frukten gjennomgår under vekst og modning.  Fargen på frukten, når den er fullmoden, er en sterkl rød-farge, men før den når dette stadiet gjennomgår den flere interessante forandringer. Først er den lysegrønn, deretter en attraktiv voksaktig hvit, deretter sitron, og skifter til knall, dyp rød.." 


Beskrivelse
Dette er en spesiell tomatsort hvor plantens grønne deler blir gule og ser vissent ut når tomatene modner. Dette er "normalt" og ikke et tegn på sykdom eller næringsmamngel. Det er rett og slett et gen som har denne egenskapene eller fenomenet. De runde tomatene modner fra hvite til knall røde.  Vekten er  fra 100-175 gram. Smaker av god, gammeldags tomat.

Sesong 
70 dager - tidlig midt-sesong

Vekstform
Indeterminate - ranke som må bindes opp.
Lys grønt bladverk som blir gul-hvitt etterhvert som tomatene modner.

Blomstene har krem-hvite kronblader.
Sideskuddene fjernes/tyves.Min egen vurdering
Morsom tomatsort med et spesielt fenomen med sine gule blader. Tomatene smaker rikt av rød tomat. Planten er meget produktiv. En tomatsort for samleren eller de som er opptatt av unike/ekstraordinære tomatsorter.

Honor Bright's blomster har krem-hvite kronblader.Ingen kommentarer: