fredag 15. mars 2019

CHERRY TOMATER


De søte små
Cherry tomater er betegnelsen på de minste tomatene, som gjerne også er av de søteste typene man finner.  De kommer i alle slags farger og ulike størrelser, fra de aller minste som kalles rips-tomater (engelsk: Currant tomatoes), vanlig, liten cherry størrelse, og de større, såkalte cocktail-tomatene. De finnes i mange former, både runde, avlange, plommeform og pæreform osv...

Bruksområder
Denne type tomater blir brukt som snacks, i salater, og som tilbehør og garnityr. Noen har tynt skall og inneholder nesten bare gele/væske,  mens andre igjen  er mer crispy, med tykkere "vegger" og mindre gele. Disse egner seg godt til tørking.

Vekstformer
Cherry tomater kan vokse som ranke (indeterminate) eller busk (determinate). Det kommer helt an på sorten. Hos rankene sitter cherry-tomatene i mer eller mindre lange klaser. Enkle eller doble. Hos enkelte sorter vokser tomatene i enorme klaser på opp mot 100 frukter i en enkelt, forgrenet klase. Sorter med slike klaser kalles for Multiflora typer.
Enkelte cherry-busker egner seg til dyrking i ampel, mens andre cherry-sorter vokser som små, kompakte micro-busker og kan dyrkes i mindre krukker i vinduskarmen eller på verandabordet.

SALG AV FRØ

Under finnes bilde-linker til alle cherry tomater som jeg har dyrket.Granada


Spørsmål angående sortene sendes på mail til heleneorskaug@gmail.com 

Ingen kommentarer: