mandag 7. oktober 2024

Jeg gir meg

 Det er med tungt hjerte jeg nå meddeler at legger ned nettbutikken  i løpet av 2024. Jeg har utsatt denne kunngjøringen  ganske lenge, siden dette er noe jeg har gruet meg til. Ved å utsette det, har det liksom ikke vært realitet på en måte. Å legge ned Tomatprat sin frøbutikk er en veloverveid avgjørelse og jeg har brukt et års tid på prosessen.  

TUSEN TAKK TIL ALLE KUNDER, MANGE TROFASTE GJENNOM 5 ÅR, SOM HAR GJORT DET MULIG FOR MEG Å LEVE AV FRØBUTIKKEN❤️🙏🏼


Av helsemessige årsaker ser jeg meg nødt til å stoppe mens leken er god. Det er veldig trist, for butikken har vært mitt levebrød i straks 5 år nå. Før jeg startet opp butikken levde jeg på uføretrygd. De siste 5 årene har jeg ikke fått en krone fra NAV, men har tjent min lønn selv. Tomatprat har gitt  overskudd hele veien og jeg har vært stolt over å ha klart å skape min egen arbeidsplass. Men det har sin pris. Jeg har så og si vært på jobb hver dag. Jeg har elsket denne jobben isolert sett. Men familieliv har vært omtrent ikke-eksisterende i denne de siste 5 årene. Sosialt liv har jeg ikke hatt i det hele tatt. Ferie hadde jeg først i år, da jeg stengte nettbutikken for en periode i sommer.

Skal man drive frøproduksjon må man satse 110%. Det viser seg å ikke fungere når man har helseutfordringer. Hadde jeg vært frisk og 20 år yngre, da hadde ting stilt seg helt annerledes. Heldigvis er det nok av yngre, entusiastiske og flinke mennesker som får til dette bedre enn meg og det synes jeg er veldig moro.

Nå vil jeg prioritere familien  som selvfølgelig betyr aller mest i livet mitt. Jeg vil ha overskudd til å takke ja til lunch med gode venninner. Overskudd til å leve normalt igjen. Ha tid til å pleie helsen.

Jeg kommer ikke til å sitte helt stille når nettbutikken stenges, selv om jeg tar en velfortjent pause. Jeg har mange kreative ideer og mye jeg ønsker å drive med. Hvem vet hvilke muligheter som byr seg😊. Kanskje blir det bokprosjekt? Eller hva med en podcast?  Jeg er et menneske som må ha noe å drive med. Få utløp for kreativiteten min. Men det må være noe som gir balanse. Noe som gir rom for en pustepause innimellom. Har du et forslag eller en ide om et samarbeid. Ta gjerne kontakt😊

Siden butikken skal avvikles, er det nå ekstra salg på mye av varene på Tomatprat.no så langt lageret rekker. Enkelte varer er satt ned til innkjøpspris, da alt skal vekk.

Jeg har ikke bestemt dato for siste åpningsdag, men det blir innen få uker. Jeg kommer tilbake med eksakt dato i en senere melding.

Hilsen Helene