onsdag 26. oktober 2016

Goose CreekNavn
Goose Creek

Type
Gammel Heirloom slicer-tomat

Opprinnelse/Historikk
Stammer fra tidlig 1800-tallet, fra familien til en landskapsekspert ved navn Jimmy Williams, eier av Hayground Organic Gardening i California, USA. Historien forteller at frøene har blitt tatt vare på gjennom generasjoner siden 1800-tallet fra da Jimmy's tippoldemor, en ung, karibisk slave, smuglet dem om bord i et skip som la til i Charleston, nær Goose Creek i South Carolina, USA. Etter sigende skal hun ha sydd frøene inn i sømmen på kjole-forklet sitt! Jimmy's bestemor, Elouise Watson delte disse frøene med ham i 1950-60 årene.  

Beskrivelse
Planten produserer mellomstore til store tomater. Rosa, runde, oblate frukter som er glatte og plettfrie. Saftige og kjøttfulle.
Inneholder bra med frø.

Sesong
75 dager -  middels tidlig
Kan dyrkes på friland i milde soner.

Vekstform
Indeterminate - rankevekst
Planten blir veldig høy -over 2 meter. Må bindes opp
Vanlig, grønt bladverk. Kraftig vekst.

Min egen vurdering
Dette var en stor overraskelse! Nydelig tomat som kan brukes til det meste. Kjøttfull og saftig på en gang. Rik og god tomatsmak med fin balanse mellom sødme og syre.
Jeg dyrket min ute, delvis under tak. Planten holdt seg lengre sykdomsfri enn mange andre sorter. Denne sesongen hadde vi mye regn og kjølig vær, men fruktene bar ikke preg av dette. Alle tomatene var glatte og sprekk-frie. Et pluss for at sorten også er nokså riktbærende.
Anbefales!
Ingen kommentarer: