fredag 8. mai 2015

Den som venter på noe godt..... :-)

Det som er så gøy med å dyrke tomater, er at de vokser så fort! Bare etter 2 måneder fra frø er noen sorter allerede 150 cm. høye. (!). De fleste tomatplantene blomstrer også nå - noen har allerede begynt å danne bittesmå tomater,  nå ser man virkelig resultatet av alt arbeidet man har gjort!

Oransje Druetomat på gang! (mobilkamera)

Baksiden med at plantene vokser så fort, er at jeg nesten ikke rekker å følge med på veksten (skal godt gjøres med 50 planter!). Plutselig finner jeg sideskudd som er halvmeter'n lange! Ikke så stas å fjerne dem, men det må til så det ikke blir for trangt.

En full trillebår med tomatblader og sideskudd!

 Noen indeterminate planter lar jeg ha 2 og 3 hovedstammer, for å høste mer tomater pr. plante, men de fleste friseres ganske så omstendelig :-)
De gamle Heirloom-sortene trives gjerne med å ha et par ekstra stammer, selv om veksten er indeterminate. De tar da selvfølgelig mer plass enn om man bare har en stamme!

Busktomatene (determinate sorter) får lov å beholde sideskuddene, men det hender at jeg trimmer disse litt om de tar FOR stor plass!


Dette er en Zebra Rita, den er indeterminate, men skal få lov å beholde 2 stammer.

Det er ganske så fullt inne drivhuset nå. I tillegg til alle drivhustomatene, står også frilandstomatene der inne og venter på att faren for nattefrost er over. Jeg skulle gjerne hatt dem ut snart!
Jeg har begynt å binde opp de lengste tomatene - resten skal få klatre i ny tråd iløpet av ei uke.

Tomatplantene får snorer å klatre i.


Sorten "Fuzzy Wuzzy" med sitt lodne bladverk


Det vokser og gror!! Nå er det bare å begynne å vente på tomater!


Tomatprat-bloggen har nå fått en egen facebook-side. Her publiseres blogginnleggene, men det kan også skje at det publiseres ekstra bilder og tips som er utenom bloggen!

Lik gjerne siden om du ønsker full oppdatering på hva som prates om på TomatPrat!

https://www.facebook.com/tomatprat
 
 

1 kommentar:

Anabadana sa...

Det ser flott ut. ... mine plantene er fortsatt inne, med ekstra lys (det var -3,5 grader i natt!)
Lurer på om du har anbefaling vedr tomat i ampel. Noe steder står at Sweet Million kan brukes. ... (men den er en indet. sort!) Noen erfaringer fra ampeldyrking? Sorter?