søndag 20. mars 2016

OMPOTTING AV DVERG-TOMATENE!


I dag har jeg hatt en kosedag i drivhuset! Alle dverg-tomatene mine ble pottet om til større potter. Der skal de få stå et par uker, til de har vokst seg store nok til å bli plantet permanent i de store pottene sine!


Dverg-tomatene mine ble sådd 10.02. Jeg var tidligst ute med å så dem, da de vokser litt senere i høyden enn andre sorter. De skal bli ca. 60-150 cm. i høyde. Jeg tenkte å plassere dem inntil veggene i drivhuset hvor takhøyden er lavest. Det er første gang jeg dyrker disse indeterminate dverg-sortene (Dwarfs) og jeg er veldig spent på utviklingen!
Dwarfs - Dvergtomater - plantet dypt i større potter.

I morgen skal jeg fortsette med prikling av de andre sortene, som ble sådd i slutten av februar og begynnelsen av mars! Dette er er  tomater som blir høye, samt noen ampeltomater og et par lavtvoksende, tidlige busktomater.
Tomatspirer - klare for prikling


Om et par dager skal jeg så siste omgang med tomater - alle sortene som skal stå på friland i pallekarmer. Jeg ville vente litt med disse, da jeg ikke vil at de skal ta for stor plass i drivhuset før de plantes ut rundt 1.juni.


"Grinch Cherry Dwarf"  - som er potetbladet

(Mobilbildene i dette innlegget ble veldig gule pga. lyset i drivhuset!)

Les om  dyrking og stellstell av tomatplanter her...

Til slutt vil jeg vise frem Lille Lise, en stikling fra fjorårets plante, som har fått blomsterknopper! Denne står i vinduskarmen :-)Ingen kommentarer: