tirsdag 21. mars 2017

JuanitaDette er en super søt og herlig, liten Cherry tomat! Frøene jeg sådde, var fra tomat kjøpt på Kiwi, og jeg var ikke sikker på om denne tomatsorten er frø-ekte. Resultatet ble ihvertfall at jeg fikk Cherry tomater som var prikk like  tomatene fra butikken! Smaken var egentlig ennå bedre og søtere, men tomatene  blir som regel best når man dyrker dem selv!
Nå har jeg dyrket denne sorten i 5 sesonger på rad nå, og jeg regner den som ganske frøstabil!
Oppdattert 2022:
Det viste seg i 2019 at frøene likevel ikke var stabile, og at noen av frøene gir andre typer planter. Juanita er en F1 hybrid og frø er så vidt jeg vet ikke til salgs for private dyrkere.Navn
Juanita


Type
Selvbestøvende cherry variant


Opprinnelse/Historikk
En  sort jeg har dyrket og stabilisert fra Juanita F1  fra 2012 - 1019. jeg regner denne nå som en frø-stabil tomatsort. Jeg har dyrket Juanita hver år, men fått flere ulike  segregeringer (ulike varianter av frøene til samme hybrid-tomat) . Jeg har av disse valgt ut den beste og søteste varianten som jeg har sådd videre hvert år og den er nå F8.


Beskrivelse
Ekstremt riktbærende tomatplante som bærer lange klaser med røde, litt "glossy" cherry-tomater med søt og syrlig smak. Vekten er på ca.10 gram.

Sesong
60 dager -  tidlig til midt-sesongVekstform
Indeterminate - ranke
Planten bli veldig høy og må bindes opp.
Vanlig,  mørkegrønt bladverk.
Skal i utgangspunktet knipes, men man kan med fordel spare noen av sideskuddene, da det raskt dannes nye blomsterklaser på disse.
Dyrkes vanligvis i drivhus, men trives utendørs hos meg i sone H3. Min plante ble over 3 meter høy i 2016!!


Min egen vurdering
Dette er en av de beste røde cherry-tomatene! Meget søte, men samtidig syre og friskhet! God å knaske på og herlige i salat. Flott å legge hele klaser på grillen og ha ved siden av biffen!
Denne anbefales på det varmeste om du elsker søte og saftige cherry-tomater!

Dyrkingsår
2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017-20193 kommentarer:

Unknown sa...

Hei Jeg heter Reidun og vi smakte på tomaten juanita ifjor sommer. Det var svogeren til vår sønn fra Finnøy som hadde dyrket de. Nydelig smak. Hvor kan man få kjøp frø til selvplanting, her i Skien er de ikke å oppdrive. Vi har et lite drivhus og ville så gjerne prøve disse tomatene.

Unknown sa...

Vi fik meget at vide om tomaterne. Håber du sår flere tomat slags. Dig kan man lære noget af😀

Unknown sa...

Har kjøpt denne sorten inn til påske. Har drivhus og tenkte å prøve å dyrke fram planter. Kjekt å lese om din dyrking, men lure på tørker du dine tomat frø. Og bruker dei året etter?
Mvh Bente Moldskred