mandag 10. juni 2019

Modning og fremgang første uken i Juni

Nå er det endelig litt modne tomater og vi er selvforsynte resten av sesongen 😊😋 Foreløpig er det en del egne F1 (egne kryss) som er tidligst ute, da de ble sådd tidligst. Polar Baby er også moden. Den ble sådd 1. mars.
Polar Baby - under 90 dager fra frø til første modne tomat!Jeg dyrker mange ulike  micro-busker denne sesongen. Jeg venter at de skal begynne å modne om ikke lenge, da de fleste er sådd mellom 1. mars og 13. mars. Jeg har også noen som ble sådd litt senere. De er ikke kommet fullt så langt som disse.

En av micro-sortene som ble sådd 1. mars er i ferd med å får farge....

Fargeskift på noen av fruktene på micro-sorten "Baby"


En hel rad med F1-hybrider - egne kryss laget i 2018.


 Denne sesongen har jeg viet mye av plassen til egne prosjekter som jeg arbeider med. Mange nye tomatsorter skal stabiliseres -  prosjekter som er på F1 til F6. Mer bilder kommer i en av de neste blogpostene.


5 kommentarer:

Tim Skovrup sa...

Det er da helt vildt hvor flotte dine tomatplanter er nu !!!!!

Helene Orskaug sa...

Takk for det Tim :-) Jeg har gitt dem den beste pleie med godt lys, god temperatur og næringsrik jord fra start. Jeg ser etter dem som de skulle vært mine egne barn, flere ganger per dag ;-)

Villrose sa...

Imponerende! Strutter av trivsel :)

Unknown sa...

Jeg har tomatplanter i drivhus. Det er masse blomster, men synes de bruker svært lang tid på å sette frukt. Hva kan årsaken være?

Unknown sa...

Jeg har tomatplanter i drivhus. Det er masse blomster, men synes de bruker svært lang tid på å sette frukt. Hva kan årsaken være?