mandag 7. oktober 2024

Jeg gir meg

 Det er med tungt hjerte jeg nå meddeler at legger ned nettbutikken  i løpet av 2024. Jeg har utsatt denne kunngjøringen  ganske lenge, siden dette er noe jeg har gruet meg til. Ved å utsette det, har det liksom ikke vært realitet på en måte. Å legge ned Tomatprat sin frøbutikk er en veloverveid avgjørelse og jeg har brukt et års tid på prosessen.  

TUSEN TAKK TIL ALLE KUNDER, MANGE TROFASTE GJENNOM 5 ÅR, SOM HAR GJORT DET MULIG FOR MEG Å LEVE AV FRØBUTIKKEN❤️🙏🏼


Av helsemessige årsaker ser jeg meg nødt til å stoppe mens leken er god. Det er veldig trist, for butikken har vært mitt levebrød i straks 5 år nå. Før jeg startet opp butikken levde jeg på uføretrygd. De siste 5 årene har jeg ikke fått en krone fra NAV, men har tjent min lønn selv. Tomatprat har gitt  overskudd hele veien og jeg har vært stolt over å ha klart å skape min egen arbeidsplass. Men det har sin pris. Jeg har så og si vært på jobb hver dag. Jeg har elsket denne jobben isolert sett. Men familieliv har vært omtrent ikke-eksisterende i denne de siste 5 årene. Sosialt liv har jeg ikke hatt i det hele tatt. Ferie hadde jeg først i år, da jeg stengte nettbutikken for en periode i sommer.

Skal man drive frøproduksjon må man satse 110%. Det viser seg å ikke fungere når man har helseutfordringer. Hadde jeg vært frisk og 20 år yngre, da hadde ting stilt seg helt annerledes. Heldigvis er det nok av yngre, entusiastiske og flinke mennesker som får til dette bedre enn meg og det synes jeg er veldig moro.

Nå vil jeg prioritere familien  som selvfølgelig betyr aller mest i livet mitt. Jeg vil ha overskudd til å takke ja til lunch med gode venninner. Overskudd til å leve normalt igjen. Ha tid til å pleie helsen.

Jeg kommer ikke til å sitte helt stille når nettbutikken stenges, selv om jeg tar en velfortjent pause. Jeg har mange kreative ideer og mye jeg ønsker å drive med. Hvem vet hvilke muligheter som byr seg😊. Kanskje blir det bokprosjekt? Eller hva med en podcast?  Jeg er et menneske som må ha noe å drive med. Få utløp for kreativiteten min. Men det må være noe som gir balanse. Noe som gir rom for en pustepause innimellom. Har du et forslag eller en ide om et samarbeid. Ta gjerne kontakt😊

Siden butikken skal avvikles, er det nå ekstra salg på mye av varene på Tomatprat.no så langt lageret rekker. Enkelte varer er satt ned til innkjøpspris, da alt skal vekk.

Jeg har ikke bestemt dato for siste åpningsdag, men det blir innen få uker. Jeg kommer tilbake med eksakt dato i en senere melding.

Hilsen Helene

14 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer til å savne butikken ❤️

Anonym sa...

Takk for mange gode frø og tomatglede jeg har fått siden jeg oppdaget frøbutikken din. 🥰🥰 helsa først

Anonym sa...

Du og all din kunnskap og formidlingsevne vil bli dypt savnet! Selvsagt skal du prioritere egen helse og familie. Du skal vite at du har vært av enorm betydning for oss hobbydyrkere! Håper å se deg i et gøyalt nytt konsept :-)

Anonym sa...

Tusen takk for nydelige frø, kommer til å savne butikken din!!! Mvh Oksana Karelina

www.maritmathilde.no sa...

Hei Helene! Jeg kjenner deg ikke, men jeg har kjøpt frø av deg gjennom flere år. Jeg har fått til å vokse fantastiske tomater fra dine frø. Spennende og ukjente sorter for meg. Nå har jeg tatt frø av disse fra flere generasjoner tomater og jeg har delt frø med flere venner i Italia og USA. Du har vært en fantastisk inspirasjon. Jeg forstår hvorfor du gir deg, jeg er selv ufør. Nesten alltid er viljestyrken større en styrken...til det sier stopp. Riktig lykke til og TAKK❤️❤️❤️Mvh en tomatentusiast, Marit Mathilde Jordal-Rossi

Anonym sa...

Trist for oss, men helse og familie først ❤️ Det har ihvf vært en glede å være kunde, ønsker deg hell og lykke i nye prosjekter og eventyr!

Anonym sa...

❤️-lig takk for drøssevis av høykvalitetstomatfrø egenhendig dyrket frem av deg. Nå vil dine sortene leve videre gjennom min private frøproduksjon, som jeg etter hvert har lært av deg. Takk for engasjementet og handlekraften din. Du har gjort tomatverdenen til et enda bedre sted å være. D er en tid for alt! Riktig lykke til videre på ferden! Vennlig hilsen Frøydis Lystrup

Beate Slettan sa...

Ååååååh nå kjenner jeg nesten at jeg skal miste en god venn 🫶🏼 Det har vært en sann glede å bli kjent med deg gjennom interressen for et lite drivhus, tomater, chili og andre fine sorter 🧡☀️🌱🪴Du har vært så inderlig fin å ty til heile veien. TAKK for den nydelige jobben du gjør og har gjort 🧡 Ååååh du må ikke forsvinne helt 🥹🧡 Varm go’klæmm fra ho Beate 🧡

Kaja Frøysa sa...

Du har gjort en fantastisk innsats for oss tomatnerder🙏🌱🍅Jeg kommer til å savne de fine varene med den koselige kommentaren fra deg på konvolutten💚Lykke til med nye prosjekter!

Anonym sa...

Dette var trist å lese, men veldig forståelig🫶🏼 Ønsker deg alt godt i tiden som kommer. Podcast og/eller bok høres fint ut🤩

Anonym sa...

Kommer til Å savne dg.de beste ftøan og alltid lure tips

Anonym sa...

Fult forståelig. Takk for fantastisk service og spennende og kvalitetssikre frø. Ønsker deg masse lykke til videre. Kos deg med familie. Noe sier meg at vi får høre fra deg på en annen måte. God klem Anett .

Anonym sa...

Så trist. Nettbutikken din er helt unik, og en frøbank og leksikon for tomatelskere. Det blir et sort tomrom når den stenges.

Jsnita sa...

Å nå ble jeg lei meg. Føles som å miste en god venn. Men ikke overraskende, har tenkt at dette må kreve mye av en med helseutfordringer. Forstår og støtter valget du har tatt. Du og de rundt deg er viktigst. Lykke til videre pg takk for tomatgleden fu har delt. Håper bloggen fortsatt kan være tilgjengelig for oss tomatnerder