mandag 31. august 2015

Indigo RoseNavn
Indigo Rose

Sort
En selvbestøvende tomatsort

Opprinnelse/Historikk
Tomatsorten er utviklet av Jim Myers ved Oregon State University, USA. Indigo Rose var den første indigoblå tomatsorten på markedet. Denne typen tomat sies å ha mengder med anthocyaniner - et naturlig stoff som er proppfullt av antioxydanter, og som også finnes i blåbær.

Beskrivelse
Planten produserer mengder av mellomstore, runde tomater med indigoblå skuldre. Jo mer sol/lys frukten får, jo mer fremtredende blir den mørke fargen. Ganske blass tomatsmak, med litt bæraktig ettersmak, men med lite sødme. Et vakker tomat som jeg heller dyrker for utseende enn for smak. 
Inneholder moderat med frø.

Sesong
85 - sen sesong

Vekstform
Indeterminate (Ranke)
Planten blir over 2 meter i drivhuset og trenger støtte og oppbinding.
Vanlig bladverk med frisk grønnfarge.
Jeg dyrket denne i drivhus, da den trives best i lune forhold.

Min egen vurdering
Denne tomaten er morsom å dyrke på grunn av sin flotte idigo-farge! Dette er en mye omtalt tomat, som er lekker å se på gjennom hele modningsprossessen! Som moden frukt blir den nesten sort der hvor solen har kommet til. På undersiden er den rød. Fruktkjøttet er rødt. Dette er en saftig tomat, men smaksmessig er det ikke den beste. Den har lite sødme og er nok litt spesiell i smaken. For best mulig smak må den vær helt moden! Jeg synes likevel denne passer fint i salaten, hvor den pynter opp blandt de andre fargene! For å få frem smaken bedre, lønner det seg å varmebehandle tomaten - enten på grillen, eller bakt i ovnen.
Dette er definitivt en tomat som vekker oppsikt i drivhuset!
-  En "Må prøve å dyrke"-tomat
Indigo Rose (unripe) 2015


https://www.facebook.com/tomatprat/timeline

Ingen kommentarer: