tirsdag 25. august 2015

Paul Robeson Bifftomat - på Top10-lista!


Første modne Paul Robeson juli 2015 :-)





Navn
Paul Robeson
(Det finnes en annen, mindre type, som kalles Pol Robson. Må ikke forvekslses med den originale Paul Robeson)

Sort
En selvbestøvende heirloom sort.

Opprinnelse/Historikk
Frø fra denne russiske heirloom-sorten ble gjort tilgjengelig av Marina Danilenko, en frøsamler fra Moskva.Tomaten ble oppkalt etter opera-sanger Paul Robeson som var anerkjent som en som kjempet for like rettigheter for alle. Hans artisteri ble beundret over hele verden, spesielt  Sovjetunionen, dagens Russland. Tomaten har vunnet flere priser for sin gode smak!
Det finnes en annen "Paul Robeson" ute på markedet, men den har en vanlig rund form og er mindre i størrelse.

Beskrivelse
Planten produserer veldig godt med mellomstore til veldig store bifftomater, svakt rillet og litt flate i bunnen. Fruktkjøttet er fast, men saftig og med intens og god smak.
Inneholder moderat med frø.
Passer godt til dyrking på friland, da denne opprinnelig stammer fra Sibir og setter frukter i litt lavere temperaturer!
Inneholder moderat med frø.

Sesong.
70-75 dager -  midt sesong.

Vekstform
Indeterminate - ranke.
Planten blir ganske høy og trenger støtte/oppbinding.
Kraftig vekst med mørk grønt bladverk.


Paul Robeson - 348 og 556 gram (august 2015)


Min egen vurdering
Jeg har fått en ny, personlig favoritt i 2015! (Fremdeles på min Top10-liste i 2018!)
Dette er en av de sortene som man bare må elske! Kompleks, intens smak, nesten kremet konsistens som smelter  munnen! En virkelig god "Black" tomat! Jeg elsker denne skivet med mozzarella - eller bare helt "plain" med litt salt og pepper!
Ikke bare smaker tomaten fantastisk, men planten bærer også veldig godt med tomater!
Min størst tomat veide hele 556 gram!!
Tross utrolig kald og dårlig sommer i 2015, har denne produsert masse tomater på friland!
Paul Robeson skal definitivt få fast plass i hagen min i årene fremover!!
- En absolutt favoritt!
















https://www.facebook.com/tomatprat/timeline


Ingen kommentarer: